Geocachingová hra Lesní poklady blanických rytířů

logo-csop-vlZájemci o poznávání přírody s GPS navigací v ruce mohou využít geocachingovou hru pro celou rodinu Lesní poklady blanických rytířů, kterou vytvořil Český svaz ochránců přírody ve Vlašimi. Na třinácti místech Podblanicka jsou schovány poklady v podobě plastových schránek - keší, které čekají na své nálezce. Ti se pak dovědí zajímavé informace o třinácti různých typech lesa a mohou si odnést samolepku do hracího plánu. Když se lovcům podaří objevit všech třináct pokladů, zjistí heslo, které jim otevře cestu k odměně. Více o celé hře můžete nalézt na internetových stránkách www.blanicti-rytiri.cz/lesnipoklady.

K jednotlivým lokalitám lze přijet vozem, souřadnice doporučených parkovišť jsou uvedeny v atributech každé keše na stránkách www.geocaching.com. Odtud se již musíte vydat pěšky do terénu. Šest keší v CHKO Blaník lze najít pěšky během jednoho dne. Linkovým autobusem se dostanete do Louňovic pod Blaníkem nebo do Kondrace a odtud můžete vyrazit na lov pokladů.

Geocachingová hra Lesní poklady blanických rytířů je přístupná celoročně. Odměna pro nálezce všech keší je dostupná v obchůdku Podblanického ekocentra. Nezapomeňte se představit heslem a ukázat vyplněný hrací plán.

Hra Lesní poklady blanických rytířů je součástí projektu Lesní poklady podpořeného SFŽP ČR a MŽP ČR.

text: Jiří Pavelka

Zpráva ze dne 17. srpna 2012